Przepisy dla kategorii ‘Kolacje’
Składniki:
podwójny filet z kurczaka
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki majonezu
2 ogórki kiszone
kilka pieczarek
wegeta
olej do smażenia
Składniki:
2 brokuły(ok. 80 dkg)
5 łyżek majonezu
4 jajka
łyżka wegety, sól
łyżka suszonej cebuli
2 łyżki mąki
2 łyżki oliwy
Składniki:
250 g makaronu świderki,
100 g wędliny (szynka może być nawet chudy boczek),
100 g pieczarek,
1 cebula,
2-3 szt topionego serka śmietankowego (trójkąty),
0,5 szkl mleka lub wody,
1 brokuł,
pieprz,
kucharek,
200 g startego żółtego sera,
Składniki:
1/2 opakowania makaronu „pene” lub zwykle swiderki,
3 duże cebule,
ok 30-40 dkg pieczarek,
20- 25 dkg zwykłej kiełbasy ,
ok 25 dkg sera żółtego -startego na duzych oczkach,
100 ml sosu pieczarkowego, 1 kartonik
wegeta, do smaku
pieprz kolorowy, do smaku
po pół pęczka szczypiorku i natki pietruszki,
1 papryka czerwona,
3-4 łyżki olej,
3 pomidory
2 cebule
czosnek
30 dkg pieczarek
ok. 12 plastrów lazanii (w zależności od wielkości naczynia)
40 dkg sera żółtego
Na sos beszamelowy:
3 łyżki margaryny
2 łyżki mąki
mleko
Składniki:
200 dag makaronu,
100 dag pieczarek,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
250 ml śmietanki 30%,
1 serek topiony (100 dag),
15 dag gotowanego boczku,
sól i pieprz,
oliwa z oliwek,
Składniki:
50 dag żołądków drobiowych
50 dag pieczarek
2 duże cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
olej , przyprawy
Przygotowanie:
Żołądki ugotować , ostudzić i pokroić w plasterki .Pieczarki i cebulę pokroić także w plasterki poddusić na oleju , podlać wodą . Dodać żołądki i koncentrat , chwilę razem dusić.Przyprawić do smaku
Składniki:
1 kg pieczarek
1 opakowanie makaronu (wstążki, świderki),
0,5 litra śmietany 12%,
2 cebule,
30 dkg żółtego sera,
2 łyż słodkiej papryki,
kilka ząbków czosnku,
1 łyż zioł prowansalskich
sól,
pieprz,
2 łyżki oliwy lub margaryny,
Składniki:
1 i pól woreczka ryżu,
12 pieczarki,
3 jajka gotowane,
3 ząbki czosnku,
8 naleśników,
przyprawy,
2 jajka,
bułka tarta do obtoczenia,
1 cebula,
Składniki:
250 gram maki
2 grube plastry szynki
100 gram kapusty pekińskiej
250 gram pieczarek
1 sos pieczarkowy lub grzybowy w proszku
2 łyżeczki masła
sól
pieprz