Kategorie potraw
Szukaj potrawy

Składniki:
1 kostka masła
30 dkg mąkipszennej
10 dkg cukru
0,5 szkl. mąki ziemniaczanej
łyżki kakao
2 żółtka
2 łyżki śmietany
25 dkg wiórków kokosowych
350ml śmietanki
3 łyżki cukru
10 dkg suszonych moreli

Przygotowanie:

Masło posiekać z mąką pszenną,ziemniaczaną,cukrem i kakao. Dodać żółtka, śmietanę, wyrobić ciasto, owinąć folią, włożyć na 1 godz. do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na jeden duży albo 2 mniejsze prostokątne placki, wyłożyć formę, piec 30-40 min. w temp. 200 stopni, przestudzić.
20 dkg wiórków gotować ze śmietanką i cukrem na wolnym ogniu 5 min. cały czas mieszając. Masę rozsmarować na cieście, brzegi posypać wiórkami, ozdobić pokrojonymi morelami.

Podziel się tym przepisem na:
  • Facebook
  • Śledzik
  • Twitter
  • co-robie
  • Blip
  • Grono.net
  • Ulubione

Skomentuj potrawę

Stronę odwiedziło już:
osób
Ostatnia wizyta