Kategorie potraw
Szukaj potrawy

Składniki:

Mazurek biszkoptowy z czekoladą

Mazurek biszkoptowy z czekoladą

200 g mąki
4 jajka
150 g cukru pudru
łyż. pr. do piecz.
200 g bakalii
gotowa polewa czekoladowa

Przygotowanie:
Przygotować dwa naczynia, np. większy i mniejszy garnek. Do większego wlać gorącą wodę na 3 cm wysokości i podgrzewać na średnim ogniu. Do mniejszego wbić jajka i wsypać cukier. Jajka z cukrem ubijać nad parą, aż będzie biała i puszysta. Dodać do niej mąkę  wymieszaną z pr. do piecz. i delikatnie mieszać. Część bakalii zostawić do dekoracji, a pozostałe dodać do ciasta. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć na nią ciasto i piec około 30 min. w temp. 180 stopni. Wystudzony biszkopt oblać polewą i udekorować bakaliami.

Podziel się tym przepisem na:
  • Facebook
  • Śledzik
  • Twitter
  • co-robie
  • Blip
  • Grono.net
  • Ulubione

Skomentuj potrawę

Stronę odwiedziło już:
osób
Ostatnia wizyta