Kategorie potraw
Szukaj potrawy

Składniki:

250 g makaronu  świderki,
100 g wędliny  (szynka może być nawet chudy boczek),
100 g pieczarek,
1 cebula,
2-3 szt topionego  serka  śmietankowego (trójkąty),
0,5 szkl mleka lub wody,
1 brokuł,
pieprz,
kucharek,
200 g startego  żółtego  sera,

Przygotowanie:

Ugotować makaron na półtwardo.Brokuły podzielić na różyczki i ugotować tak aby tylko lekko zmiękły.Pieczarki pokroić w paski i usmażyć na maśle.Wędlinę pokroić w paski lub kostkę ( kto jak woli ) i podsmażyć na maśle.Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić.Te składniki razem wymieszać,posypać kucharkiem i pieprzem oczywiście nie przesadzając z przyprawami.Wsypać część utartego żółtego sera i wymieszać a resztę zostawić na posypanie wierzchu zapiekanki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.W garnku zagrzać mleko lub wodę i do tego dać serki topione. Podgrzewać i mieszać tak długo aż serki się rozpuszczą.Utworzonym sosem polać wszystkie składniki i posypać żółtym serem. Wstawić do zimnego piekarnika i ustawić temp. na 200st.zapiekać tak ok.40-45min.
Podziel się tym przepisem na:
  • Facebook
  • Śledzik
  • Twitter
  • co-robie
  • Blip
  • Grono.net
  • Ulubione

Skomentuj potrawę

Stronę odwiedziło już:
osób
Ostatnia wizyta