Kategorie potraw
Szukaj potrawy

Przepisy dla kategorii ‘Obiady’

Składniki:
3 pojedyncze filety z kurczaka
3 jajka
bułka tarta
vegeta
olej

Farsze:
1. kilka słupków masła raz posiekana natka pietruszki
2. kilka pokrojonych pieczarek usmażonych z cebulą i wymieszanych z serkiem topionym
3. kilka słupków żółtego sera
4. szpinak smażony z posiekaną cebulą i czosnkiem

 

Przygotowanie:

filety myjemy, osuszamy i mielimy. Dodajemy jajko, trochę bułki tartej i vegetę. Mieszamy. Z mielonego mięsa formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Przykrywamy folią i spłaszczamy. Na mięsie układamy wybrane farsze. Zwijamy w wałeczki obtaczamy w bułce tartej, a następnie w pozostałych rozkłóconych jajkach i ponownie w bułce. Dewolaje smażymy na rozgrzanym na patelni głębokim oleju, aż się ze złocą.

 

 

Składniki:
podwójny filet z kurczaka
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki majonezu
2 ogórki kiszone
kilka pieczarek
wegeta
olej do smażenia

Czytaj dalej »

Składniki:
1 kg mielonego mięsa
50 dkg żółtego sera
70 dkg pieczarek
mąka
przyprawy: wegeta, sól,pieprz,liść laurowy,ziele angielskie
olej

Czytaj dalej »

Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego
3 pomidory
2 cebule
czosnek
30 dkg pieczarek
ok. 12 plastrów lazanii (w zależności od wielkości naczynia)
40 dkg sera żółtego
Na sos beszamelowy:
3 łyżki margaryny
2 łyżki mąki
mleko

Składniki:

200 dag makaronu,
100 dag pieczarek,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
250 ml śmietanki 30%,
1 serek topiony (100 dag),
15 dag gotowanego boczku,
sól i pieprz,
oliwa z oliwek,

Czytaj dalej »

Składniki:
30 dag wątróbek z drobiu
20 dag cebuli
1 łyżka oliwy lub oleju
sól
pieprz
3 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki

Czytaj dalej »

Składniki:

40 dkg makaronu świdry pełnoziarnistego (Lubella),
25 dkg pieczarek,
1 pęczek natki,
1 mała cebula,
3 ząbki czosnku,
odrobina białego wina,
sól,
pieprz,
Gałka muszkatołowa,
łyżka ziarenek kolorowego pieprzu

Czytaj dalej »

Składniki:

paczka makaron spaghetti,
7 dużych pieczarek,
4 ząbki czosnku,
1 średnia cebula,
2 łyżki oliwy z pestek winogron,
po 1 łyż soli i pieprzu,
1 cały brokuł,
1 puszka pomidorów obranych bez skóry,
1/5 kg łopatki wieprzowej(zmielonej),
1 nać pietruszki

Czytaj dalej »

Składniki:
1 kg wątróbki drobiowej
2 pokrojone cebule
1 szklanka dobrej śmietany
4 łyżki masła
2 szklanki bulionu drobiowego
2 łyżki posiekanego koperku – alternatywnie
2 łyżki mąki
sól, pieprz

Czytaj dalej »

Składniki

500 g wątróbki drobiowej
1 cebula (lub 2 mniejsze)
5 łyżek masła (3 + 2)
ok. 1/2 szklanki mąki
ok. 1/3 szklanki mleka
sól

Czytaj dalej »

Stronę odwiedziło już:
osób
Ostatnia wizyta