Kategorie potraw
Szukaj potrawy

Składniki:
30 dag wątróbek z drobiu
20 dag cebuli
1 łyżka oliwy lub oleju
sól
pieprz
3 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki

Przygotowanie:

Wątróbki umyć, oczyścić, obsuszyć. Każdą przekrajać na pół. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka, posolić, ogrzewać na patelni mieszając, aż zmięknie i nieco zżółknie. Patelnię, powleczoną powłoką typu teflon, posmarować oliwą lub olejem, rozgrzać.Na rozgrzaną patelnię włożyć wątróbki, obrumienić, osolić. Do wątróbek dodać cebulę, oprószyć pieprzem, skropić wrzącą wodą. Dusić kilka minut pod przykryciem na małym ogniu.Uduszone wątróbki wyłożyć na półmisek, posypać posiekaną nacią pietruszki. Podawać z dodatkiem pieczywa lub ziemniaków i z surówką z pomidorów.

Podziel się tym przepisem na:
  • Facebook
  • Śledzik
  • Twitter
  • co-robie
  • Blip
  • Grono.net
  • Ulubione

Skomentuj potrawę

Stronę odwiedziło już:
osób
Ostatnia wizyta