Kategorie potraw
Szukaj potrawy

Składniki:
1 kg wątróbki drobiowej
2 pokrojone cebule
1 szklanka dobrej śmietany
4 łyżki masła
2 szklanki bulionu drobiowego
2 łyżki posiekanego koperku – alternatywnie
2 łyżki mąki
sól, pieprz

Przygotowanie:

Wątróbkę umyć, dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie obtoczyć w mące. Masło rozgrzać w patelni, dodać cebulę, kilka minut smażyć, używając łyżki cedzakowej przełożyć podsmażoną cebulę do rondla. Na pozostałym w patelni tłuszczu obrumienić wątróbkę, przełożyć do rondla z cebulą. Całość podlać w rondlu, podlać bulionem i śmietaną, dusić kilkanaście minut. Skorygować smak sosu solą i pieprzem, ewentualnie dodać koperek, zamieszać i podawać. Jako dodatek podać ryż, smażone ziemniaki itp. oraz ulubioną surówkę.

Podziel się tym przepisem na:
  • Facebook
  • Śledzik
  • Twitter
  • co-robie
  • Blip
  • Grono.net
  • Ulubione

Skomentuj potrawę

Stronę odwiedziło już:
osób
Ostatnia wizyta