Kategorie potraw
Szukaj potrawy
Składniki

Paczka makaronu kolanka
mały kalafior,
1/2 kg pieczarek,
1 cebula,
sól,
pieprz,
mała marchew,
istek laurowy,
1 kostka rosołowa,
4 łyżki śmietany,
ziele angielskie,

Przygotowanie

Marchew, kalafior i pieczarki umyć. Marchewkę i kalafior rozdrobnić, gotować ok. 15 min we wrzącej wodzie. Cebulę pokroić na talarki, podsmażyć. Dodać pokrojone pieczarki. Pod koniec smażenia dodać rosołek, ziele, listek, ugotowaną marchew i kalafior. Wymieszać, dodać śmietanę, posypać solą i pieprzem. W kilku litrach wody ugotować makaron. Wyłożyć na talerze, dodać sos z warzywami.

Podziel się tym przepisem na:
  • Facebook
  • Śledzik
  • Twitter
  • co-robie
  • Blip
  • Grono.net
  • Ulubione

Skomentuj potrawę

Stronę odwiedziło już:
osób
Ostatnia wizyta