Kategorie potraw
Szukaj potrawy

Składniki:
5 jajek
2,5 szkl mąki + 3 łyżki
1,5 szkl cukru
szklanka oleju
2 łyż proszku do pieczenia
1 op cukru wanilinowego
3 łyżki kakao

Przygotowanie:
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać 2,5 szklanki mąki wymieszanej  z proszkiem do pieczenia, 1 szklanką letniej wody oraz olejem.Całość zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać 3 łyżki mąki i wymieszać. Do drugiej części dodać 3 łyżki kakao i także dokładnie połączyć. Na środek natłuszczonej lub wyłożonej papierem blachy wlewać na przemian po 3 łyżki ciasta jasnego i 3 łyżki ciasta ciemnego.Piec ok 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni.

 

Podziel się tym przepisem na:
  • Facebook
  • Śledzik
  • Twitter
  • co-robie
  • Blip
  • Grono.net
  • Ulubione

Skomentuj potrawę

Stronę odwiedziło już:
osób
Ostatnia wizyta