Kategorie potraw
Szukaj potrawy

Składniki:

2,5  szkl mąki pszennej
1  szkl cukru pudru
0,5  słoika dżemu truskawkowego
0,5  szkl oleju słonecznikowego
1  szkl mleka
2  łyż sody oczyszczonej
2  łyż przyprawy dla pierników

Do przygotowania formy:
1 łyżka margaryny
2 łyżki bułki tartej

Przygotowanie:

Mąkę, cukier puder, sodę i przyprawę do pierników dokładnie wymieszać.
Dżem utrzeć z olejem i ciepłym mlekiem. Podczas ucierania dodawać stopniowo mąkę.Formę do pieczenia wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto do formy i piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 st. C.

Podziel się tym przepisem na:
  • Facebook
  • Śledzik
  • Twitter
  • co-robie
  • Blip
  • Grono.net
  • Ulubione

Skomentuj potrawę

Stronę odwiedziło już:
osób
Ostatnia wizyta